torsdag, mars 26, 2009

Polo på Stadion!

Endelig var det klart for sesongstart hjemme på eget gress. (Nok en gang må eg få poengtere - gress.). Før kampen startet var det en nydelig grønn matte som møtte spillerne og oss som ville se på - herlig!

Ett minutt skulle det ta før det ble synlig at det her ikje kom til å vare særlig lenge, og når 20 minutter var gått var det helt tydelig at det kom til å være mykje å gjøre for banemannskapene i pausen og de tre kommende ukene. Kanskje burde de gjort sånn som de gjør i polo? Når gressflak på størrelse med bekkalokk løsner bare fordet man snur seg rundt, så sier det seg sjøl at her blir det vanskelig å spille fotball. Ingeting mindre enn en gedigen skandale fra de høye herrene i Idrettsveien (heter det egentlig det fortsatt?), etter å ha brukt hele 15 mill på å lage en bane som var grønn i ti minutter. Den blir sikkert fin en gang i juni, og kan sikkert brukes kjempelenge, men i dag var an ikje fin, og kunne ikje brukes, ikje en gang til oppvarming.

Selvom banen i utgangspunktet egnet seg bedre til å spille sjakk enn å spille fotball på, var det akkurat det Brann gjorde! Ikje bare det - kun 5 minutter tok det før Solli satte ballen i nettet bak en sjanseløs Stabæk-keeper! Glimrende start på kampen, kunne ikje bedt om mer! Eller, jo ... kunne selvfølgelig bedt om at de satt flere av sjansene sine i løpet av kampen, men som åpning på kampen va det helt perfekt.

Stabæk var tydelig ukomfortable med å løpe på naturgress. Det kan selvfølgelig ha nåkke med at gresset løp sammen med de, men eg velger å gå for det første istedenfor. Det e klart det blir vanskelig å løpe ute i skogen hvis du e vant å løpe på en tredemølle.

Det var først etter 25 minutter at Stabæk var blitt nok vant med gress igjen til at de var begynt å bli på høyde med Brann. Og én ting skal Brann ha - det e tydelig at de har jobbet med forsvarsspillet. Her var det kynisme og trygt spill, istedenfor de hasardiøse klareringene og naive balltapene vi så mot Sandefjord (som denne runden forresten tapte grundig mot laget som ikje e et lag en gang - så mykje for konsistens i tippeligaen!).

Etter pause fant Steinar Nilsen ut at no skulle vi ikje spille bra fotball lenger, no skulle vi pælme ball mot to sværinger i angrep. Lite husket Nilsen (uten 'e', sånn i tilfelle forvirring - han med 'e' i navnet husket jo ikje så mykje etter kampen han heller) at Stabæk har nåkken solide forsvarsspillere til å ta ut de to lecablokkene vi har i angrep. Det ble mer og mer tydelig at her hadde Steinar spilt seg inn i et hjørne, og Brann ble etterhvert temt etter alle kunstens regler.

Det gikk som det måtte gå, Stabæk fikk sitt utligningsmål, og jammen var det ikje rett før de skulle stikke av med alle tre poengene og, etter en perle av et skudd som presterte å ende utenfor mål på venstre siden etter å ha truffet innsiden av krysset øverst i høyre hjørnet.

Som en liten notis til alle Stabæk-fans, dåkker skulle hatt straffe. Om det e nåkken trøst så var det tydelig ikje viljehands (i motsetning til lillestrøm som handser hele tiden), men det skulle vært hands. Om det har nåkke med såkalt "karma" å gjøre tviler eg på, men behandlingen av Cato Guntveit på det ene annullerte målet dåkkars burde gi dåkker en pekepinn på koffor livet avogtil butter imot. Esten O hos dagbladet, som kan og ser like mykje fotball som eg kan og vet om det tidligere nevnte hestespillet prøver selvfølgelig å lage en skandalesak ut av det ("Brann nede for telling"?? Har det rablet for mannen?), og få det til å virke som om dommerene ene og aleine gjorde at vi vant. Det sier selvfølgelig mer om han enn om dommeren, som ellers gjorde en god jobb.

Ellers skjedde det mykje de siste tjue minuttene, vi var en gang helt nede i ni mann, mens David Nielsen tilslutt måtte dras av banen og inn i sykebil etter å ha ravet rundt som en full mann i nesten ti minutter etter å ha blitt skallet ned av tippeligaens hardeste håvve, brent en sjanse som kunne gitt han heltestatus i opptil flere timer, og generelt bare var en hard nøtt. Sånne folk vil vi ha på laget, og ikje syting sånn som Huseklepp dreiv med forrige runde (all ære til Huseklepp forresten som tok det innover seg).

1-1, helt greit resultat. Det var mange ting å sette fingen på, men heldigvis var de aller fleste tingene gresstuster som lå på feil sted. Sånne ting e lett å fikse.