søndag, mai 03, 2009

Best på TV

Torsdag var dagen. Opptatt som eg e måtte eg selvfølgelig vente med å få sett kampen til klokken var 10, og då var det i opptak på TV2. Hater TV2 for å ødelegge fotballopplevelsen min med å bytte fra Flash til Silverlight, men så e det ikje så rart heller all den tid di e i seng med Microsoft. Nok om det - prøver å holde meg til fotball her...

Som sagt: kamp, torsdag, tv. Lillestrøm-supporterne ska ta og gi TV2, OB eller ka selskapet som produserer for TV2 kaller seg en kjempetakk, for makan til opp-mikking av bortesupportere ska man leite lenge etter. En ting e at de gule publikummerne ikje kan synge - hverken med eller uten entusiasme, tromme eller sanger - men når 80 kor-undulater og 2 trommeslagere høres bedre enn de 15800 andre som "var der" (30% e jo sesongkortinnehavere der kun 12% av di igjen gidder å innfinne seg på tribunen) då e det på tide å flytte mikrofonen. Eller i det minste få nåkken mikrofoner på andre deler av tribunen og, sånn at stemningen på TV kan være noe som ligner det som høres på tribunen.

Selv om det var mye slagverk på TV-høyttalerne våre, var det i alle fall ingen tvil om kor poengene skulle havne denne kvelden. Helt fra start av var det tydelig at Brann-spillerne var de som ga mest, fightet mest (bortsett fra Riseth, men han har ikje skjønt at det ikje e lov å fighte med armer, bein og kjeften) og i det hele tatt spilte best.

Det e vel ikje en gang nødvendig å nevne at Huseklepp nok en gang skapte fullstendig kaos hos motstandernes forsvarere, torsdagskvelden var som vanlig ikje nåkke unntak. Mannen, gutten, ungfolen (kjært barn, mange navn osv) lekte som vanlig katt og mus (begge deler, på egen hånd!) med det som var av gulkledde nedsparkere og klarte helt aleine å få drittsekken Riseth utvist uten at Stadda-klokken viste 31 minutter. No har det gått sport i å få annullert kort man får mot Brann, så vi får se om han faktisk får karantene, men det var godt å se han gå ufrivillig av banen enda en gang.

Apropos minutter - nåkken må finne ut ka som skjedde fra 57:10 til 58:30 - va det pissepause på bortetribunen? Ikje vet eg, men ørene mine fikk en velfortjent pause fra tom-tom-tommingen til kanariene som ikje kan ant. Det kunne selvfølgelig ikje vare, og når det halvannet minuttet var ferdig, var det på an igjen på fullstendig autopilot. Engasjementsløst, uinteressant og utrolig irriterende.

Bjørnar Holmvik viser nok en gang at han ikje e helt der oppe med vår tidligere venstre back Hanstveit, og skulle selvfølgelig hatt straffe mot seg når han leker brytekamp med Riise innenfor 16 før halvtimen e spilt. NFF e som vanlig akkurat like vinglete (eller pinglete) som de har vært i de andre 6 rundene denne sesongen, og har ikje den fjerneste anelse om ka som kvalifiserer til straffe. Det gjentar seg selvfølgelig flere ganger i kampen, både med armer, bein og hender involvert - då i motsatt ende av banen. Kanskje føler pipeblåseren at han ikje kan gi straffe når han ikje ga det til de stakker kanariene, men på et eller ant tidspunkt har den fordelen sluttet å gjelde. Tilslutt må man bare innse at man har drete på draget og blåse i fløyten! NFF - ta dåkkar et dommerkurs, og sørg gjerne for at dommerne e der og. Send gjerne Esten O. på et eller ant kurs og, gjerne ett som gjør at mannen kan skrive nåkke fornuftig og ikje usammenhengende svada av halvferdige setninger. Eg har fullstendig ikje peiling på ka mannen prøver å si, og eg e jammen ikje sikker på om han vet det sjøl heller.

Huseklepp skåret endelig, Nielsen puttet etter et nydelig forspill av førstnevnte ball-magiker, og Vaagan Moen fikk endelig en nettkjenning igjen av internasjonal kaliber. Makan til chip!

7 kamper og to seire. Ikje overvettes ufattelig bra, men vi har nåkke på gang. Kanskje var skåring nummer to korken som endelig falt av ketsjup-flasken. Vi får se.

Det skal skje.

2 kommentarer: